Szomorú hír a hatalmas rajongótábornak: búcsúra készül a magyar beat-isten


Egyszer minden véget ér, és még azok a zenészek is leteszik egyszer a lantot, akik már életükben legendák lettek…

Szörényi Levente hosszú évek után, újra a Fonográf zenekarnál – igaz, ez valószínűleg a legenda utolsó megmozdulása lesz hosszú és irigylésre méltó pályafutásán…

– Ebben a korban már szívesebben ücsörögnék otthon, de a nézők, a rajongók kedvéért még egyszer felmegyünk a színpadra a Fonográffal, amely csapattal utoljára 2014-ben játszottunk együtt – harangozta be a február 16-i koncertet Szörényi a Blikknek. – A zenei pályán már nincsenek nagy terveim, pont elég, amit létrehoztunk, sőt lehet még sok is! Az Illés már elbúcsúzott az Illés 50-nel 2014-ben, a Fonográfban még egyben vagyunk, így mindenki folyton nyaggatott, hogy játsszunk már. Beleálltunk, de ezen a koncerten nemcsak a számok az érdekesek, hanem az élő zene varázsa és a nézőkkel többnyire egy korosztályú zenekar jelenléte. A nosztalgia mindent visz!

– Nem kell ahhoz zenekarban működni, hogy időskorára belásson dolgokat az ember. Aki ezt ennyi idősen sem teszi meg, az nem tudom, hogyan távozik az élők közül. Úgy hallottam, hogy aki a halálos ágyán is ökölbe szorított kézzel fekszik, az biztos, hogy nem lesz boldog a túlvilágon. Mindenki változik, én is változtam, az akkori aktuális viták leginkább emberi problémák voltak, ezért a zenekar vezetőjeként úgy döntöttem, hogy nem csinálom tovább a Fonográfot. Pont úgy, mint annak idején Illés Lajos, szélnek eresztettem a bandát. Nem a zenébe fáradtam bele, hanem a különböző problémákba – mondta őszintén Szörényi, akinek a zene már nem az élete meghatározó része, boldog nagypapaként képzeli el hétköznapjait, és a jövőt is ennek megfelelően alakítja.


Ha tetszett oszd meg.Share on Facebook

Like it? Share with your friends!

2

Comments 0

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Szomorú hír a hatalmas rajongótábornak: búcsúra készül a magyar beat-isten

log in

reset password

Back to
log in