Mégis igaz? A CIA egyik korábban titkosított aktája szerint Hitler tényleg nem lett öngyilkos


Titkos CIA-dokumentum: 10 évvel öngyilkossága után még életben lehetett Hitler?

Egy most napvilágra került dokumentum alapján, könnyen lehet, Hitler még legalább 10 évig életben volt, azaz nem lett öngyilkos bunkerében…

Egy titkosítás alól feloldott CIA-dokumentum szerint Adolf Hitler akár még 1954-ben is életben lehetett. Egy ügynök megbízható forrása szerint a halottnak hitt náci vezető Dél-Amerikában bujkált.

Egy eddig titkos CIA-dokumentum szerint az egyik ügynökük arról számolt be, hogy Adolf Hitler nem lett öngyilkos berlini bunkerében, hanem Kolumbiába menekült. Az 1955. október 3-án, a venezuelai parancsnokságon kelt irat egy Dél-Amerikában Cimelody-3 kódnév alatt szolgálatot teljesítő titkosügynök jelentését vázolta. Ő megbízható forrására hivatkozva állította, a náci vezető élhetett. A dokumentum szerint a kém bizonyítékként egy fényképet is bemutatott. Ezt lemásolni nem tudták, az eredetit pedig vissza kellett szolgáltatni – írja a Daily Star.

A jelentés szerint az említett képen Philip Citroen újságtulajdonos, az ügynök forrása, és egy Adolf Hitlerre a megtévesztésig hasonló figura szerepelt. Citoren beszámolója szerint a férfival Kolumbia nácik által sűrűn lakott részén találkozott havi egyszer még 1955 előtt.

Az újságtulajdonos arról számolt be a kémnek, hogy a dél-amerikai ország Tunja városában élő náci ideológiát valló németek a férfit „der Fuhrer”-nek szólították, továbbá karlendítéssel és a náci német hadseregben szokás tisztelettel illették. A jelentés arról is beszámolt, hogy a Hitlerre hasonlító férfi az év januárjában Kolumbiából Argentínába utazott.

A felfedezés azután derült ki, hogy Donald Trump a napokban nyilvánosságra hozott több száz, addig titkos dokumentumot John F. Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatban.

forrás

 


Ha tetszett oszd meg.Share on Facebook

Like it? Share with your friends!

8

Comments 0

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mégis igaz? A CIA egyik korábban titkosított aktája szerint Hitler tényleg nem lett öngyilkos

log in

reset password

Back to
log in