Egy magyar anyuka kifakadt: “Elegem volt, nem megyek többet szülőire!”


Nehéz nem egyet érteni annak az anyukának a panaszával, akinek levelét számos portál lehozta…

Az anyukánál betelt a pohár, és kijelentette: lesz ami lesz, de ő többet nem megy szülői értekezletre. Levele óriási port vert fel és rengeteg megosztást kapott a közösségi oldalakon…

Egy anyuka kiakadt, attól, hogy akárhányszor meg gyermeke szülői értekezletére mindig csak a pénzt kérik tőle. Sajnos nekünk is ismerős a történet!

“Általános magyar „szokás”’, hogy a szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg velünk szülőkkel a pedagógusok. Melyik szülő mer ellene szavazni a jogtalan követeléseknek, az osztályfőnök és a többi szülő jelenlétében? Sajnos nem sokan!!” – mondja az anyuka.

Fizetnem kell az osztálypénzt, pedagógusok által alapított óvodai, iskolai alapítványokba, iskolai eszközök karbantartására, tanterem csinosítására, takarításra, iskolabálokra, ballagásra, másolópapírra, krétára, iskolaidőben történő kirándulásokra, stb. Hát álljon már meg a menet!
 
Igenis vállalom: “Én azért nem megyek el a szülői értekezletekre, mert ott állandóan pénzt követelnek tőlem.”
Utánajártunk, az Alaptörvény XI. cikkelyére hivatkozva úgy gondolják, az ebédpénzen kívül – semmilyen indokkal nem lehet pénzt követelni a szülőktől.
(1) Minden magyar állampolgárnak joga van a művelődéshez.
(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú, valamint a képességei alapján mindenki számára hozzáférhető felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők törvényben meghatározottak szerinti anyagi támogatásával biztosítja.”
Mit gondoltok erről? Mit gondoltok az anyuka döntéséről?

Ha tetszett oszd meg.Share on Facebook

Like it? Share with your friends!

18

Comments 0

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egy magyar anyuka kifakadt: “Elegem volt, nem megyek többet szülőire!”

log in

reset password

Back to
log in